App

Blij alcoholvrij

Krijg grip op je alcoholgebruik

`Blij alcoholvrij` is een zelfhulptraining die mensen helpt om grip te krijgen op hun alcoholgebruik. Want je hoeft geen problematische drinker te zijn om problemen te hebben met alcohol. Of om te bemerken dat je meer drinkt dat je eigenlijk misschien zou willen.

In deze training krijgen mensen inzicht in hun eigen alcoholgebruik. Ze gaan aan de slag met het in kaart brengen van triggers om alcohol te drinken en met zelfcontroletechnieken. Aan het eind van de module heb je praktische handvatten om beter om te gaan met sociale druk en dwang. En je hebt vaardigheden geleerd om triggers in de toekomst beter het hoofd te kunnen bieden.

Deze module behandelt de belangrijkste onderwerpen die relevant zijn bij alcoholproblemen. Denk aan onderwerpen als inzicht in eigen gebruik, het in kaart brengen van triggers en zelfcontroletechnieken. In elke sessie krijgt de cliënt informatie, leest de oefeningen van voorbeeldcliënten en gaat zelfstandig aan de slag met een of meerdere oefening(en).

Voor wie is `Blij alcoholvrij` geschikt?

Deze training is ontwikkeld voor volwassenen die veel of te veel drinken en last hebben van de gevolgen daarvan. Aangezien het een zelfhulpmodule is, kunnen ze de module zelfstandig doorlopen. Deze module is niet bedoeld voor de behandeling van een ernstigere alcoholverslaving.

Opzet van de zelfhulptraining

Welkom
Wat is er aan de hand?
Moeilijke situaties
Wat kan ik doen?
Omgaan met sociale druk en drang
Uitschieters: wat nu?
Hoe nu verder?

Alleen wanneer je bent ingelogd zie je hieronder een knop om de module te starten. Nog geen account? Maak er dan op de PC rechtsboven in de lichtgrijze balk onder "aanmelden" één aan.


Blij alcoholvrij

Organisatie:

MindDistrict